Maak kennis met onze nieuwe Hunter reporter

Maak kennis met onze nieuwe Hunter reporter

De Hunters Spelregeldag bij HSV '69 van afgelopen zondag was voor onze nieuwste aanwinst Dhieraj Nagesser zijn eerste uitdaging bij de Klaas-Jan Huntelaar Foundation. Dhieraj was de gehele dag in de weer met observeren en interviewen van de kinderen en de mensen langs de lijn. Uiteindelijk heeft hij van deze dag een mooi verslag geschreven.

Hunters Spelregeldag bij HSV '69

Afgelopen zondag was de KJH-Foundation te gast bij HSV’69 in Mijdrecht. Deze club is de winnaar van de projectronde #KJHF2014-1. HSV’69 kreeg een cheque ter waarde van €18.750,- overhandigd door de enige echte Klaas-Jan Huntelaar. Maar dat was lang niet alles! Ruim 80 pupillen waren hierbij aanwezig en genoten van de verschillende spelactiviteiten.

De regenachtige dag begon in de kantine van de sportvereniging. Na een korte intro en een inleiding over het programma, gingen de F-pupillen naar buiten om vervolgens aan de warming-up deel te nemen. Na een stevige warming-up begonnen de pupillen aan de Hunter Games, waarbij voetbal natuurlijk centraal stond. De D- en de E-pupillen bleven achter in de kantine om een start te maken aan de Voetbalmasterz Quiz. Tijdens de quiz kwamen er goede vragen aan bod. Ook scheidsrechters maken fouten, want ook voor hen is het soms lastig wanneer iemand nou buitenspel staat. En wanneer iets wel of niet mag. De kinderen zijn in ieder geval goed voorbereid en kennen al veel regels. Na een tijdje werd er uiteraard gewisseld tussen de groepen.

Veel plezier tijdens de Voetbalmasterz Quiz
Veel plezier tijdens de Voetbalmasterz Quiz

Tijdens de activiteiten hebben veel kinderen zich vermaakt. ‘’Ik vind het heel leuk. Ik houd van voetbal en ik ben er erg goed in. De spelletjes vind ik ook leuk. Ik kan nu beter samenspelen en samenwerken.’’ Nou goed nieuws voor deze jongen: jij houdt van voetbal, maar voetbal houdt ook van jou!

Huntelaar speelde trouwens ook even mee met de kinderen. Hij liep bij alle sporten langs om samen te sporten met de pupillen. De pupillen waren enorm enthousiast en blij door de komst van Klaas-Jan, maar wat ze nog leuker vonden is dat hij meedeed. Ook al was het maar eventjes.

De fanatieke pupillen hebben op deze dag bovendien ook kennis gemaakt met ‘respect’. Niet alleen respect tijdens het spelen, maar ook ervoor en erna. En niet alleen respect binnen de lijnen, maar ook erbuiten. Respect vormt de basis in de maatschappij. Dat hebben de kinderen deze dag onder andere geleerd. Respect bevorderen is immers een van de doelen van de foundation.

Maar niet alleen de kinderen beleefden veel plezier. Ook het publiek, de ouders, vonden het absoluut niet tegenvallen. ‘’GE-WEL-DIG! Fantastisch om te zien dat al deze kinderen heel veel lol en gezelligheid beleven, en dat allemaal te danken aan de KJH-Foundation. Ik ben blij dat mijn kind deze dag kan meemaken.’’
Toen het wat minder tot bijna niet ging regenen, was het helaas al tijd voor iedereen om naar binnen te gaan. De middag zat erop. Of niet helemaal, want er moest natuurlijk nog een prijsuitreiking komen. En er mochten nog vragen worden gesteld aan de 76-voudige international.

Bij het partijspel werd sportiviteit beloond met de Blauwe Kaart
Bij het partijspel werd sportiviteit beloond met de Blauwe Kaart

Bij de afsluiting kwamen er opvallende en creatieve vragen voorbij. Zo wilde een jongen weten welke sport Klaas-Jan ná voetbal leuk vindt. ‘’Ik vind tennis, tafeltennis en zwemmen ook erg leuk. Ik kan niet zonder sport en ik vind het altijd leuk om buiten te sporten.’’ En wil je weten waarom Klaas-Jan Huntelaar voetbal zo leuk vindt? ‘’Toen ik jong was, was ik al veel aan het bewegen. Ik was buiten aan het voetballen, totdat het donker werd. Pas dan ging ik naar huis. Je groeit dan op met sport.’’

Nadat de 32-jarige spits van Schalke 04 alle vragen had gehad, volgde de prijsuitreiking. Job de Jong had negen van de tien quizvragen goed en was daarmee de winnaar van de Voetbalmasterz Quiz. Hij won een mooie prijs.

De voorzitter van de vakjury, Dirk-Jan Huntelaar, eindigde de dag met het volgende: ‘’Jullie hebben een heleboel dingen gedaan om Klaas hier te krijgen. Jullie hebben meegedaan aan de projectronde en er is veel werk verricht ervoor, zowel door de ouderen als door de jongeren. Dat is bewezen door jullie deelname. De club telt maar 170 leden, maar heeft 3561 stemmen gekregen! Zo zie je maar: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.’’

Hoewel het weer enorm tegenzat, hebben we er met z’n allen een leuke dag van proberen te maken. En ik kan je zeggen: dat is zeker gelukt!


Dhieraj Nagesser

TERUG NAAR HET NIEUWSOVERZICHT